1/2
Playing
Greenspace
Create
Legacy
GS Create Legacy Create Legacy

Battersea Power Station

Powered by Positive

Re-energising an iconic landmark

Read More
Battersea Power Station is London’s largest new neighbourhood, standing proudly on the River Thames. Homes, workspaces, shops, restaurants, parkland, a town square and dedicated tube station occupy a 42-acre site, at the heart of which stands the iconic Grade II* listed Power Station, re-imagined by Wilkinson Eyre Architects.

Our brief was to elevate the Battersea Power Station brand. We set about creating an identity, brand story and marketing strategy that articulated the Power Station and destination as a whole. The scope included the Battersea Power Station conversion by Wilkinson Eyre, and two new developments: Battersea Prospect Place by Gehry Partners and Battersea Roof Gardens by Foster + Partners.

Insight gathering revealed a strong brand story about the unmistakable optimism and positivity of the people who live and work in the area, and also of the client team. This led to the legacy idea, Powered by Positive.

Positive energy characterises our work for Battersea Power Station. A suite of animated patterns depict the individual buildings, and a new motion-designed logotype represents the Power Station coming back to life, while a visitor centre brings an experiential dimension to the Powered by Positive concept. It features a 30m2 immersion room where a jewel-like interactive model, controlled by a bespoke app, activates films about the neighbourhood on a 6m-wide LED wall.
Output
Strategy
Visual Identity
Art Direction
Environment
Interiors
Print
Digital
Motion
Film


Photography
Henry Hunt
Models
Grain
Film Production
Form Films
Bps Casestudy Website1Bps Casestudy Website1
A visual system for re-energising a place that once powered London.
Bps Casestudy Website2
Bps Casestudy Website3
Bps Casestudy Website4
Full Screen
1/3
Bps Casestudy Website8Bps Casestudy Website8
Optimism and energy suffuse the brand, from graphics to photography bathed in energetic light.
Bps Casestudy Website10Bps Casestudy Website10
Bps Casestudy Website11
Bps Casestudy Website13Bps Casestudy Website13
Printed literature, films and 1.5 miles of hoarding to celebrate the neighbourhood.
Bps Casestudy Website14
Bps Casestudy Website15
Bps Casestudy Website16
Full Screen
1/3
Bps Casestudy Website17Bps Casestudy Website17
Bps Casestudy Website18
Bps Casestudy Website19
Bps Casestudy Website2
Full Screen
1/3
Bps Casestudy Website21Bps Casestudy Website21
Bps Casestudy Website22Bps Casestudy Website22
Spatial design for the interactive exhibition centre.
Bps Casestudy Website25
Bps Casestudy Website26
Bps Casestudy Website28
Bps Casestudy Website27
Full Screen
1/4
Bps Casestudy Website Interiorsx
Bps Casestudy Website Interiors2X
Bps Casestudy Website Interiors3X
Bps Casestudy Website Interiors4X
Full Screen
1/4
The immersion room, augmented with animation, film and sound design.
Bps Casestudy Website29Bps Casestudy Website29
Bps Casestudy Website3Bps Casestudy Website3
Bps Casestudy Website31
Bps Casestudy Website32
Bps Casestudy Website33
Full Screen
1/3
Bps Casestudy Website35
Play
Bps Case Study Video Brandfilmxx
Play
Bps Casestudy Website36Bps Casestudy Website36
See more work
See more work
Apt Mobile Til
Apt
Anthology Lead Image 9X16 2500Px
Anthology
Evari Lead Image 9X16 2000Px
Evari
Owo Portrait Mobile Video Frame
The OWO
Zha Lead Image 9X16 20
Zaha Hadid Architects